Mintis ir veiksmas…

Žmogaus tikrovė yra jo mintis, bet ne materialusis kūnas. Minties jėga ir kūniškoji jėga yra vienodai svarbios. Bet, nors žmogus yra gyvūnų pasaulio dalis, jis turi minties galią, kuri ir daro jį pranašesnį už visus kitus sutvėrimus.

Mintys gali būti suskirstytos į dvi grupes: pirmoji – mintys priklausančios tik minčių pasauliui, antroji – mintys išreikštos veiksmu.
Kai kurie vyrai ir moterys didžiuojasi savo kilniomis mintimis, bet jei šios mintys netampa veiksmu, jos lieka nenaudingos: minties galia priklauso nuo jos pasireiškimo veiksmu. Filosofų mintys progreso ir evoliucijos pasaulyje gali būti išreikštos kitų žmonių veiksmais netgi tada, kai patys filosofai nesugeba arba nenori parodyti savo gyvenimo did-iųjų idealų. Šiai grupei priklauso dauguma filosofų, jų mokymai labai pralenkė jų veiksmus. Tuo ir skiriasi tikrieji filosofai, kurie yra Dvasiniai Mokytojai, nuo tų, kurie yra tik paprasti mokytojai: Dvasiniai Mokytojai pirmiausia seka savo mokymais, savo dvasinį suvokimą ir idealus jie įkūnija veiksmais.

( Abdu‘l-baha; Paryžiaus pokalbiai; p. 15; Teisingos minties galia ir vertė priklauso nuo jos pasireiškimo veiksmu; spalio 18 d. 1911 m.; ISBN 9986-735-02-5)

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.